"Life is too short to drink bad Drinks"

Feudo Arancio uit Sicilië

Feudo Arancio is onderdeel van het grote Mezzacorona uit het noorden van Italië. Het is natuurlijk onwijs gaaf dat men vanuit het noorden van land ook in het zuiden aan de slag gaat en zelfs druivenrassen meenemen die normaal gesproken niet veel gebruikt worden op Sicilië. Dit alles heeft te maken met het grote verschil in klimaat. In het noorden van Italië is het vanzelfsprekend koeler dan op Sicilië en dat heeft effect op de type druivenrasssen die zich wel of niet lekker voelen in dat gebied.

 

Feudo Arancio bestaat inmiddels uit een grote serie met verschillende wijnen, maar tot op heden hebben wij de meest bruikbare en interessante varianten geselecteerd en in het schap gezet.

 

Feudo Arancio Chardonnay

De frisheid van de druif chardonnay blijft behouden in de wijn. De wijn rijpt voor een korte periode in eikenhouten vaten en dat zorgt in dit geval voor meer structuur en rijpe fruitaroma's. Tropisch fruit, vanillie en een beetje honing. De wijn is zeker niet zoet, maar perfect in balans met frisheid en romigheid.

 

Feudo Arancio Pinot Nero

We zullen het allemaal wel in de gaten hebben, maar we hebben hier te maken met de Pinot Noir druif. Ook weer heel gewaagd, want de Pinot Noir is bekend en beroemd vanuit de Bourgogne in Frankrijk en dat heeft een koel klimaat. De Pinot Nero van Sicilië zit boordevol donker fruit en lichte kruidigheid. De tannine is subtiel aanwezig en zeker niet straf of wrang. Deze wijn is het resultaat van perfect wijngaardmanagement, juiste oogstmomenten en een grandioze behandeling van de druiven na het plukken.

Naar het overzicht