"Life is too short to drink bad Drinks"

Feudo Arancio Nero d'Avola NIEUW!

Nu bij ons in de spotlight én op de wijnton: Feudo Arancio, Nero d'Avola, Italië

Feudo Arancio is onderdeel van het grote Mezzacorona uit het noorden van Italië. Het is natuurlijk onwijs gaaf dat men vanuit het noorden van land ook in het zuiden aan de slag gaat en zelfs druivenrassen meenemen die normaal gesproken niet veel gebruikt worden op Sicilië. Dit alles heeft te maken met het grote verschil in klimaat. In het noorden van Italië is het vanzelfsprekend koeler dan op Sicilië en dat heeft effect op de type druivenrasssen die zich wel of niet lekker voelen in dat gebied.

De winery is ontworpen als hommage aan Siciliaanse tradities, met groot respect voor de omgeving en de natuur. Duurzaamheid heeft alle aandacht: van zonnepanelen tot reductie in het gebruik van chemische middelen en met focus op recycling. De wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië; de zon, de zee en de natuur.

Deze Nero d'Avola is eigenlijk precies zoals je hem zou verwachten. De wijn heeft een volle structuur met een flinke dosis fruit. Zowel roodfruit als donkerfruit is in geur en smaak te herkennen. Deze wijn is perfect in combinatie met een goed gevulde borrelplank, tradtionele pastagerechten of lichte vleesgerechten. Doordat de wijn geen rijping heeft gekregen in eikenhouten vaten, behoud het zijn pure fruitkarakter!

 

 

 

Naar het overzicht