"Life is too short to drink bad Drinks"

Fantini Novello 2022

Wederom weer geselecteerd voor jullie en inmiddels al in de winkel te vinden: Fantini Novello 2022 uit Italië.

Al een aantal jaren geef ik de voorkeur van Novello uit Italië in plaats van Beaujolais Primeur wijn uit Frankrijk. De prijs voor een Beaujolais vind ik nog steeds te veel voor hetgeen je meestal in het glas terug krijgt. De smaak is daarbij voor een groot deel van mijn klantenkring niet erg geschikt. De 'Italiaanse primeurwijn' is daarentegen wel geschikt in geur, smaak en structuur en de prijs is ook nog eens erg vriendelijk.

De 2022 Novello van Fantini is gemaakt met de Montepulciano en Sangiovese druiven. De druiventrossen worden geperst door hun eigen gewicht en er ontstaat een spontane vergisting. Door niet agressief te persen zijn er weinig tannines te proeven en is de kleur mooi helderrood. Officieel mag Novello verkocht worden vanaf 6 november.

De smaak van deze 2022 editie is vergelijkbaar met voorgaande jaren. Zachte structuur en lekker vol fruitig in geur en smaak. Weinig kruidigheid en tannine waardoor het een soepele wijn blijft om te drinken. Toch blijft hij bij elke slok interessant.

In combinatie met diverse gerechten kan deze wijn ook erg goed uit de voeten. Uiteraard zijn Italiaanse pastagerechten een goede begeleider, maar ook zachte kazen, lichte vleesgerechten of gewoon een tafel vol met lekkere hapjes. De wijn past zich uitstekend aan.

Geniet nu van de Fantini Novello 2022 want de voorraad is beperkt. 

Naar het overzicht