"Life is too short to drink bad Drinks"

Esporáo, Vinho Verde, Portugal

Esporáo, Bico Amarelo, Vinho Verde, Portugal

Vinho Verde is een van de oudste wijngebieden van Portugal. Gelegen in het noorden van het land heeft het lagere temperaturen, meer regen en vooral een bodem van graniet en dat maken deze wijnen uniek. Bico Amarello (gele snavel) is hiervan een zeer goed voorbeeld. De wijn is gemaakt van de druivensoort Loureiro. De frisheid knalt het glas uit. Citrus en tropisch fruit spelen hierbij een belangrijke rol. In tegenstelling tot veel andere wijnen uit deze regio niet licht mousserend, maar juist strak droog en laag in alcohol (11,5%)

Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.

De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 is de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 een compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.

Deze a-typische maar o zo geweldige Vinho Verde is nu bij ons verkrijgbaar!

Naar het overzicht