"Life is too short to drink bad Drinks"

Dé zomer rosé van 2020?

Calusari Pinot Grigio Rosé, Macedonië

 

Deze rosé gemaakt van de Pinot Grigio druif heeft veel te bieden. Een geur van zuurstokje’s en frambozen. De smaak is verrassend fris. Lichte kruidigheid, gecombineerd met rijpe, lichtzoet fruit. Lichte stijl rosé met een neus van bosaardbei en een evenzo frisse smaak waarin het fruit en de aanwezige zuren een mooi samenspel vormen.

 

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken.
De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!
 
Deze rosé kan wel eens dé zomerse rosé van 2020 gaan worden. Hij heeft alles in zich omte schenken tijdens een feestje in de tuin, op het terras in de zon, in combinatie met frisse salades en lichte gerechten of gewoon wanneer jij dat wilt!
 
Deze rosé is slechts €5,00 per fles!
Naar het overzicht