"Life is too short to drink bad Drinks"

Dé Aspergewijn van 2021?

Na in 2020 bij de beste aspergewijnen van Nederland te horen, gaan we stiekem toch wel uit van hetzelfde resultaat in 2021. 

Een unieke, moderne blend van de Nobele druivensoorten van de Elzas (Riesling, Muscat, Pinot Gris en Gewürztraminer). Glooiende heuvels, met de Vogezen in de rug en de zon vol op de druiven, krijgen deze een prachtig aroma wat zeer herkenbaar is. Klassiek worden deze druiven individueel tot wijn gemaakt en gebotteld. Wij hebben samen met Henri Martin gekozen voor een moderne aanpak, en dit heeft gewerkt!

De combinatie tussen deze vol fruitig, zacht droge witte wijn en witte asperges is fenomenaal.

Riesling | De druif Riesling is de oudste druif van Duitsland en met zekerheid een Edele druif te noemen. Van deze druivensoort kunnen de mooiste witte wijnen ontstaan, zolang er veel aandacht aan het terroir en aan de oogst worden gegeven. Hierna kan in de wijnkelders veel sturing worden gegeven aan de wijn, met een resultaat van zeer zoet tot zeer droog. Geadviseerd wordt dus om goed de streek en het ruglabel te bestuderen.

Muscat | De druif Muscat is al eeuwen oud en komt voor in letterlijk honderden soorten. De druif heeft van nature een hoog suikergehalte. De resultaten zijn in de basis vrijwel altijd aromatisch met een friszoete touch. Ook is het heel geschikt om versterkte wijnen van te maken of om de vergisting vervroegd te stoppen waardoor een zoete tot zeer zoete wijn ontstaat. Wanneer de wijnmaker de druif redelijk vroeg oogst en deze geheel laat uitvergisten kan een prachtige, moderne droge Muscat wijn ontstaan. Deze kan puur worden gebotteld of gebruikt worden in een blend van witte of rode wijn.

Pinot Gris | De welbekende Pinot Gris, of 'Pinot Grigio'. Als wijn altijd volzacht en aromatisch, maar in smaak ook van knisperend fris tot bijna zoet. Een lastige geschiedenis, maar de Pinot Gris in de Elzas en Duitsland resulteert toch vaak in een prachtige rijpe witte wijn. Uitgesproken en culinair breed inzetbaar.

Gewürztraminer | Gewürztraminer, ookwel 'Traminer', of eigenlijk 'Savagnin', een zeer aromatisch druivenras, altijd spannend en in vele gedaanten voorkomend.

Naar het overzicht