"Life is too short to drink bad Drinks"

Cuvée Mels is in Nederland!

Na lang voorbereiden is het dan eindelijk zo ver!

Herdade da Calada 'Cuvée Mels' uit Portugal is in Gendt gearriveerd.

Vorig jaar ben ik samen met de importeur en een aantal collega ondernemers naar Portugal geweest om een bezoek te brengen aan ondere Herdade da Calada in de Alentejano streek. Zoals de meeste wel weten, ben ik dan altijd op zoek naar iets nieuws of ludieks, maar in ieder geval iets waar ik mij mee kan onderscheiden. Tijdens dit werkbezoek hebben we 's nachts de druiven geoogst en dat geeft je een hele andere inkijk in hoe de werkzaamheden voor een wijnmaker wel niet zijn...

De prachtige gesprekken met wijnmaker Eduardo Cardeal zijn me nog steeds bijgebleven en in mijn achterhoofd stond een nieuw project al in de steigers:

Na een eigen wijn uit Portugal (2013), een wijn voor onze oudste zoon Tijs (2014) en de wijn voor het 5 jarig bestaan van WijnZinnig Gendt (2015) hebben we nu een wijn voor onze jongste zoon Mels (2017).

 

Deze speciale blend is gemaakt van de druivenrassen Aragonez, Trincadeira en Syrah. Zelf vind ik de wijn bijzonder intens, donker fruit in geur en smaak. Een prachtig stevige structuur, maar zeker niet te stroef. Licht kruidig en een zéér lange nasmaak.

Deze wijn adviseer ik bij een stuk oude kaas, stevige pastagerechten, rood vlees of gewoon op zichzelf.

 

De prijs voor deze wijn 9,95 per fles en exclusief verkrijgbaar bij WijnZinnig Gendt.

Van deze wijn zijn in totaal 1800 flessen gemaakt en hierbij geldt op = op.

 

Het wijnhuis Herdade Da Calada behoort tot de modernste wijnbedrijven van Portugal. Aan het roer staan twee jonge entrepeneurs, Marian en Jean-Claude Penauille. Zij hebben het wijnbedrijf een geweldige kwaliteitsboost gegeven door traditie, onderhoud van wijngaarden, en innovatie zoals moderne keldertechnieken, op een vernuftige manier met elkaar samen te brengen.

De Mediterraanse uitstraling, die het wijnhuis haar onmiskenbare charme geeft, is terug te vinden in de stijl van de wijnen. In 2000 werd er een compleet nieuwe wijnkelder gebouwd. Herdade da Calada werd opgericht in 1854 door de afstammelingen van de hertog van Lancaster, toen nog omringd door eiken en Australische eucalyptusbomen. Het estate ligt 120 kilometer ten oosten van Lissabon, op tien kilometer afstand van de regionale hoofdstad Evora, tussen de glooiende heuvels van Alentejo. 

Het huis heeft sindsdien een hoop ontwikkelingen ondergaan, maar heeft, zoals terug te zien is op de foto's, haar schoonheid en elegantie altijd behouden. Het domein betrekt 35 hectare aan wijngaarden en 110 hectare aan olijfgaarden. Toeristen bezoeken dit prachtige wijnhuis vaak, gezien het perfect accomodatie biedt voor gasten en de eigenaren zeer gastvrij zijn. De authentieke wijnen, het idyllishce landschap; maakt het voor gasten een unieke belevenis.

 

 

Naar het overzicht