"Life is too short to drink bad Drinks"

Corterosé uit Puglia Italië

Afgelopen maand hebben we van Corteviola de witte- en rode wijn aan ons assortiment toegevoegd. Onlangs is daar de rosé aan toegevoegd, dus de familie is weer helemaal compleet: Cortebianco - Corterosé - Corterosso.

Deze rosé is mooi licht van kleur en heeft aroma's van aardbeitjes en frambozen. Zwoel en subtiel in smaak met daarin ook het zachte fruit rijkelijk vertegenwoordigd. Deze rosé is een perfect match bij de een lekkere borrelplank in de zon. Proost met een paar vrienden en waan je even op de heuvels in Puglia met prachtig uitzicht...

De Negroamaro is verantwoordelijk voor smaakvolle, rijpe en doordrinkbare rode wijnen met karakter, en wordt tegenwoordig ook gebruikt om lichte en sappige Rosé wijnen te produceren. Een van de belangrijkste druivenrassen in de hak van Italië. Vaak gebruikt in smakelijke blends, maar kan ook zeer interessant zijn op zichzelf met een lichte houtrijping!

Zinfandel, de Internationale benaming van de Italiaanse 'Primitivo' of in geboorteland Kroatië genoemd 'Tribidrag'. Zeer populair en veel verbouwd in Puglia, de hak van Italië, maar ook wereldwijd aangeplant met een grote navolging in de USA, Australië en Zuid-Afrika. Deze druif leent zich goed voor zacht-krachtige wijnen of verrassend genoeg voor liefdevolle Rosé wijnen. 

 

Naar het overzicht