"Life is too short to drink bad Drinks"

Cortebianco & Corterosso

Nieuwe wijnen uit Italië

Nieuw bij ons in de winkel zijn de wijnen van Corteviola uit het zonnige Italië. Op dit moment hebben wij zowel de Cortebianco als de Corterosso aan ons assortiment toegevoegd. Halverwege volgende maand zal hier ook de nieuwste Corterosé aan toegevoegd worden. Geweldige wijnen die passen bij het aankomende seizoen. Of het nu een lekker glaasje wijn in de zon is of passend bij een goed stuk vlees van de BBQ. De Corto... wijnen zijn hier zeer geschikt voor. De wijnen komen allen uit een ander gebied binnen Italië, maar vertegenwoordigen daardoor ook perfect de kenmerken van de druif en de desbetreffende streek. 

Cortebianco, Laguna di Corteviola

Deze witte wijn komt van het eiland Sicilië. Een smaakopwekkende wijn met een bijzondere structuur. Niet te licht en fris, maar zeker ook niet romig en rijk. We starten met aroma's van citrus die vrij snel overgaan naar tropisch fruit, peer en mango. Gemaakt van de druiven Grillo (klassiek Siciliaans), Chardonnay en de inheemse Grecanico.

Verschillende generaties zijn er voor nodig geweest om uiteindelijk te bepalen welk stuk grond het beste is voor welk soort wijn ongeacht de druif.
Kustlocaties met goede drainage zijn ideaal voor de druiven. De druiven worden handmatig geoogst en snel gekoeld zodat hun aroma's behouden blijven en komen daarna direct in de fles.

Geniet van deze pure Italiaanse witte wijn met vrienden, in combinatie met elegant aangemaakte salades en uiteraard schaal- en schelpdieren.

 

Corterosso, Trilogia di Corteviola

Sangiovese is de druif die gebruikt is voor de Cortorosso. In dit geval niet afkomstig uit Sicilië, maar uit Emilia Romagna (aan de rivier de Rubicon). De Sangiovese komt in veel gedaantes voor, maar is vooral een druif die behoort tot de edelste van het land en verantwoordelijk voor een aantal van de grootste wijnen van Italië. Als inspiratie voor deze wijn hebben de wijnmakers de Ripasso stijl aangehouden. Wijn waarbij een derde gedeelte van de Sangiovese traditioneel vergist, een derde deel krijgt een houtrijping en het laatste derde deel van de druiven wordt gedroogd waarmee later een tweede vergisting wordt geforceerd. Deze drie onderdelen van het wijnmaken zorgen ervoor dat de wijn zijn krachtige, maar blijvende souplesse laat zien.

Vol van smaak met duidelijk intens fruit. Kruidig en krachtig door de rijping in eikenhout. Toch blijft de wijn doordrinkbaar. Hierdoor is hij uitermate geschikt om te serveren bij de eerste BBQ momenten van het jaar, en daarna de vele momenten volgend.

 

Naar het overzicht