"Life is too short to drink bad Drinks"

Clos de Corten Blanc de Cabernet

!! VERRASSEND NIEUW !!

Radacini, Clos de Corten, Blanc de Cabernet, Moldavië

Steeds meer wijnen uit het oosten van Europa weten de weg naar ons te vinden. Na wijnen uit Roemenië, Macedonië, Slovenië hebben we nu weer een nieuwe wijn uit Moldavië geselecteerd voor jullie. De wijn is bijzonder en nieuw terwijl de producent al redelijk bekend is bij ons.

 

 

Deze wijn is gemaakt door Radacini in het zuiden van Moldavië. Van dit wijnhuis hebben wij een Chardonnay (wit) en een Cabernet Sauvignon (rood). Dit is echter een witte wijn die volledig is gemaakt van de blauwe Cabernet Sauvignon druiven.

De meeste wijngaarden bevinden zich in het zuiden van Moldova, waar ze genieten van en warme klimaat, met een regenval die niet meer bedraagt dan 250 tot 350 mm per jaar. Daarmee kunnen de druiven een mooie kracht en concentratie krijgen. Een van de belangrijkste subzones is die van Corten, waaraan deze wijn zijn naam ontleent. De wijn wordt gemaakt van 100% cabernet sauvignon. Na het voorzichtig persen van de druiven wordt het schil verwijderd, de wijn wordt alleen gemaakt van het witte vruchtvlees. De gisting van het sap gebeurt op constante temperatuur in stalen tanks, dit zorgt voor maximale aroma's en smaken.

In geur en smaak ontdekken we dan ook heel veel fruit. Perzik, meloen en wat peer. De geuren zijn niet te zwaar, maar juist verfrissend en speels. In smaak komt het fruit ook erg mooi naar voren. De structuur van de wijn is aardig vol, maar nog steeds blijft het een lekker doordrinkbare witte wijn. Het is een mooi spel tussen frisse zuren, zachte fruittonen en aangename tannine. 

Serveer deze wijn bij rijke salades, een goedgevulde borrelplank op het terras of maak een fantastisch gerecht met vis, botersaus en groene asperges. 

Naar het overzicht