"Life is too short to drink bad Drinks"

Castelli di Severino Puglia

Nieuw bij ons in de winkel: Cantine Teanum, Castelli di Severino Puglia Rosso, Italië

 

Cantine Teanum (je proeft de Romeinse invloeden) is een bijzonder wijnbedrijf in het zuiden van Italië. Kijk je naar de naam en het etiket op de fles dan zie je in gedachten al een traditioneel wijnhuis die op ambachtelijk manier de wijnen maakt. Waar opa en oma nog meehelpen en meerdere generaties verantwoordelijk zijn voor het bedrijf. Cantine Teanum is echter een modern wijnbedrijf dat gebruik maakt van de meest moderne technieken om wijnen te maken. Uiteraard wordt het ambacht niet vergeten en richt men zich ook veel op de lokale druivenrassen en geruikt men oude wijnstokken.

Deze rode wijn is gemaakt van de druiven Sangiovese (meer de authentieke druif uit Noord Italië) en de beroemde Cabernet Sauvignon. Door de vele zonuren in het zuiden van het land zijn de druiven goed rijp geworden en dat heeft geresulteerd in een volle, zachte en intense rode wijn. De tannines in de wijn zijn heel soepel en zacht.

 

Wij zouden de wijn adviseren bij een heerlijk Italiaanse borrelplank, een stuk zachte kaas, traditionele Italiaanse pastagerechten of gewoon lekker om mee te borrelen. 

Naar het overzicht