"Life is too short to drink bad Drinks"

Bubbels, bubbels & bubbels

De jaarwisseling wordt traditioneel ingeluid met vuurwerk, oliebollen en uiteraard een glaasje bubbels. Iedereen praat direct over Champagne, maar is dit het juiste product voor deze gelegenheid? Misschien wel, misschien ook niet.

Champagne is een exclusieve mousserende wijn uit de streek Champagne, Frankrijk. de groei van de druiven, oogst, rendement en rijping, en de druivenrassen zijn allemaal vastgelegd in wetten en regels waar de wijnboeren zich aan moeten houden. Hierdoor ontstaat een bijzonder product dat in prijs direct hoger ligt dan de gemiddelde wijnen.

Champagne is een heerlijk product dat fruitig, zacht, kruidig, getoast of half zoet kan zijn. Krachtig koolzuur of juist een fijne mousse. 

Ben je met een klein gezelschap tijdens de jaarwisseling en je weet dat men van goede Champagne houdt, dan is dit het geschikte product om 00.00 uur te openen. Heerlijk genieten en je bent ook de aroma's en smaken van de wijn aan het beoordelen samen.

Ben je met een hele groep vrienden, familie en kennissen dan wordt Champagne al snel een ingewikkeld product. Niet iedereen begrijpt waar de rijke smaken vandaan komen, waarderen deze smaken of drinken überaupt mousserende wijnen. Los van het hogere bedrag dat hiervoor betaald moet worden, is het zonde van de kwaliteit en moeite van de wijnmaker.

Als alternatief adviseren wij daarom voor grote groepen een mooie Cava, Prosecco, Sekt of andere mousserende wijn uit de Wereld. De herkomst is dan niet zozeer van belang, de smaak en prijs daarentegen wel! Het is toch zonde om 1 januari halfvolle glazen terug te vinden op de kast?

Naast een goede selectie Champagne, hebben wij daarom een mooie hoeveelheid mousserende wijnen. Toegankelijk van smaak, voldoende bubbels, voor een groot publiek smaakvol en in prijs lekker schappelijk.

Laat u daarom vooraf goed informeren over de mogelijkheden. Wij staan met veel plezier voor u klaar en kunnen u alles uitleggen over de smaken van onze producten.

Knallend het jaar uit. Knallend het jaar in!

Naar het overzicht