"Life is too short to drink bad Drinks"

Brewdog Distillery Schotland

Het succes van de Brewdog bieren is bij vrijwel iedereen wel bekend, maar nu zijn er ook geweldige soorten Gin en Rum vanuit Schotland bij ons binnen gekomen. 

In 2007 is Brewdog begonnen met het brouwen van ambachtelijk bier en zijn zij één van de aanjagers geweest van de wereldwijde opgaande trend van de verkoop van ambachtelijk bieren. Inmiddels is Brewdog één van grootste spelers geworden in de internationale ambachtelijke bierwereld. Nu is het tijd om de drankenindustrie te veroveren met de spirits van Brewdog!

Brewdog Distilling Co staat voor transparantie en focus op kwaliteit. De reden; om consumenten het meeste waar voor hun geld te geven als ze een product kopen van Brewdog. Alle spirits waaronder de gin en de rum worden door Brewdog zelf gedistilleerd in hun Lone Wolf Distillery in Ellon, Schotland. 

 

LONE WOLF DISTILLERY

Lone Wolf is in 2016 gestart met distilleren. Lone Wolf is een multifunctionele distilleerderij met o.a. een Triple Bubble Still, de enige in de wereld. Daarnaast heeft Brewdog een deel van het dak van het brouwhuis verwijderd om een kolossale 19m. hoge rectificatiekolom van 60 platen te installeren met als doel; om het puurste en schoonste distillaat mogelijk te maken.

Naast Gin maken ze ook een prachtige rum!

 

De Lone Wolf Dry Gin is een gin met een ‘bite’. In deze gin wordt tot wel 5x meer jeneverbes gebruikt dan in andere ‘craft’-gin’s en dat proef je. Een kruidige gin, met een volle en olie-achtige smaakbeleving. De citrus en lavendel tonen passen erg goed bij de volle smaak van de jeneverbes. 

Lone Wolf Cactus Lime Gin. Voor deze gin wordt Kaffir Life & ‘Queen of the Night’ ( een geurige cactus-bloem die alleen ‘s nachts verschijnt ) gebruikt wat de gin een fris en bloemig karakter geven. De limoen past uitstekend bij de krachtige jeneverbes, voor een oase aan geur en smaak!! Drink ‘m met een premium Indian Tonic en een schijfje limoen, voor een geweldig resultaat!

 

BrewDog Distilling Co. Five Hundred Cuts Botanical Rum begint met een witte rum als basis. Die wordt in Engeland gedistilleerd door BrewDog op ‘s werelds eerste triple-bubble still. Na een fermentatie van vijf dagen wordt het vervolgens gedistilleerd in dubbele potstills om de witte rum te produceren.

Een deel van de rum wordt vervolgens doordrenkt met tonkabonen, kaneel, nootmuskaat, gember en kruiden. Het restant wordt vervolgens opnieuw in potstill gedistilleerd met een mengsel van verse sinaasappelschil, Schezuan-peperkorrels, groene kardemom en kruidnagel.

Een prachtige rum die heerlijk is om puur te drinken, “on the rocks” of in combinatie met tonic.

 

Naar het overzicht