"Life is too short to drink bad Drinks"

Bootleg Limoncello

Bootleg Limoncello en Orancello nieuw bij ons in de winkel.

Eerst even wat informatie over de droogleggen in de VS (Bootleg)

Van 1920 tot 1933 gold in Amerika een verbod op de productie en verkoop van alcohol. De drooglegging moest alcoholisme uitbannen. Met de ingang van het amendement in de grondwet groeide de illegale handel in drank.

Eind 1917 werd er voorstel gedaan om de productie, verkoop, transport en consumptie van drank in de grondwet te verbieden. Drie jaar later trad het 18de amendement in werking. Alleen Connecticut en Rhode Island namen de Prohibition niet aan.

Aanvankelijk was er groot enthousiasme over afnemende criminaliteit en toenemende welvaart. Maar de handel verplaatste zich steeds meer naar de illegaliteit.

Het decennium kwam bekend te staan als de Roaring Twenties, de roerige jaren twintig. De Amerikanen werden inventief: ze smokkelden drank van over de grens, stookten zelf alcohol en verkochten de drank vanuit speakeasies, verstopte etablissementen.

De drooglegging verloor vanaf de jaren 1925 steeds meer populariteit. Het werd gezien als een wet die alleen voor de lagere arbeidersklasse gold. Naleving was nauwelijks te handhaven en de kosten voor de politie liepen op. Ook speelde de oprukkende consumptiementaliteit een rol.

In 1932 werd de drooglegging gezien als zo'n mislukking dat de democraten Franklin D. Roosevelt steunden in een herroeping van het amendement op de grondwet.

 

Bootleg Limoncello en Orancello

Sinds kort maken twee enthousiaste heren uit Arnhem zelf Limoncello. Wanneer je werkzaam bent in de horeca en te maken krijgt met lockdowns door maatregelen om covid tegen te gaan, moet je inventief zijn. Door het maken van limoncello werd de spiraal van negativiteit doorbroken en kwam er meer positiviteit. Bewust bezig zijn met de productie van eerlijke, biologische dranken die ook nog eens erg lekker zijn.

De speciale inkoop van biologische topcitroenen was geregeld. Nadat de voorraad snel minderde zijn ze overgestapt op sinaasappelen en dat resulteerde in een prachtige Orancello. Twee super producten die direct mijn aandacht trokken. Inmiddels zijn er ook varianten waarbij kruidnagel, vanille en kaneel is toegevoegd om een extra smaakdimensie te geven. 

Na een proeverij van alle varianten, hebben we besloten om de 'standaard' limoncello en orancello in ons assortiment op te nemen. Met een alcoholpercentage van 30% zou je een pittig drankje verwachten, maar beiden zijn verfijnd, zacht en intens van smaak. Fijne, iets romige structuur en duidelijke geuren en smaken van de gebruikte producten. Bij limoncello uiteraard de frisheid en bij de orancello wat meer zoetigheid.

 

In de winkel hebben wij zowel de 50cl flessen als de proeverijflesjes van 17.5cl. Wil je hem eerst proeven dan is dat natuurlijk ook mogelijk! Laat de zon maar schijnen!

Naar het overzicht