"Life is too short to drink bad Drinks"

Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras

Deze week bij ons binnen gekomen en direct al een groot succes: Bodegas Piedemonte Cuatro Tierras.

In het jaar 1992 zag Bodegas Piedemonte het levenslicht. Het was een groep wijnboeren die in de Navarra streek hun krachten wilde bundelen. Samen sta je sterk was het motto en hierop is bodega Piedemonte ontstaan. De aangelokte wijn boeren hebben een schat aan ervaring en willen gezamenlijk maar één ding: de mooiste wijnen maken uit hun geliefde Spanje. Nou dat is meer dan gelukt! In samenwerking met wijnmaakster Marian Vitrian Serna heeft het wijnhuis al diverse wijn prijzen mogen ontvangen en dat vinden wij niet gek. Door de jaren heen is er ontzettend veel geïnvesteerd in onder andere moderne wijnmaak technieken en het onderhoud van alle oude wijngaarden. Want deze staat aan de basis voor onder andere deze rode Piedemonte Cuatro Tierras.

Voor deze wijn worden de druiven tempranillo, merlot, cabernet sauvignon en garnacha gebruikt. De wijngaarden liggen verspreid over Navarra in de subregio Ribera Alta. De oogst rijpt perfect door de vele zonneschijn, koelte van de wind en krachtige bodem structuur. Als de oogst rijp is worden alle druiven apart van elkaar binnen gehaald waarop vervolgens de blend wordt gemaakt door Marian. Deze Cuatro Tierras krijgt zijn body door de negen maanden durende hout lagering in houten vaten. Hij wordt vol en krachtig met behoud van de zachte tannines.

Als we de fles open maken, is het direct een waar feestje. Donker fruit en kruidigheid komen je tegemoet. In smaak is deze wijn heerlijk intens en vol. Niet te stroef, maar perfect in balans met fruit, kruiden en hout.

Geniet van deze wijn bij een mooi stuk vlees, tapasgerechten of een goede oude kaas. Uiteraard kan je hem ook perfect serveren zonder eten! 

Naar het overzicht