"Life is too short to drink bad Drinks"

Bodegas Cubero, Altaya Garnacha

Weer een prachtige wijn gevonden: Bodegas Cubero, Altaya Garnacha, Calatayud, Spanje

Dit familiebedrijf is opgericht in 1953 in de omgeving van Calatayud. Op dit moment is de 2e genaratie Cubero aan het werk en ze hebben ervoor gezorgd dat er een stabiel wijnhuis staat waarin kennis en techniek zorgen voor kwalitatieve wijnen die zich kunnen meten met gerenomeerde wijnhuizen. De familietraditie hebben ze gelukkig niet uit het oog verloren! 

 

 

Het rijpingsproces van de druiven gaat langzaam en niet geleidelijk. De regio heeft een gemiddelde temperatuur van 14 graden en er valt weinig regen. De bodem bestaat hier vooral uit klei en stenen en dat zorgt ook nog eens voor een lage opbrengst per druiventros.

Nadat de druiven geplukt zijn worden ze vergist bij een temperatuur van 26 graden. De schillen blijven bij het sap zodat er veel kleur, geur en smaak afgegeven kan worden aan het sap. Door een rijping van 8 maanden in oude Franse, Hongaarse en Amerikaans eikenhouten vaten krijgt de wijn meer structuur en een voller karakter. 

In smaak komen kersen duidelijk naar voren die samengaan met een romige structuur. Zorgt dit voor een zoetig karakter? Misschien wel. Rijpe tannines die niet bitter zijn en een zachte nasmaak hebben. Heerlijk zwoel en zacht om van te genieten.

Naar het overzicht