"Life is too short to drink bad Drinks"

Beauté du Sud wijnen NIEUW!

Afgelopen week hebben we 2 schoonheden uit het zuiden van Frankrijk geproefd en direct opgenomen in ons assortiment.

Beauté du Sud wijnen zijn afkomstig uit het zuiden van Frankrijk (Languedoc/Roussillon)

De Languedoc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. De mogelijkheden zijn er legio, met als gevolg dat het gebied voor ieder wat wils kan bieden in de vorm van karaktervolle wijnen tegen een concurrerende prijs. Het gebied heeft de afgelopen decennia een spectaculaire gedaanteverwisseling ondergaan. Was de Languedoc vroeger louter een leverancier van anonieme bulkwijnen, vandaag de dag is de streek koploper op het vlak van innovatie.

Zo hebben de wijnmakers in de Languedoc het concept om de naam van de gebruikte druif(ven) als belangrijkste informatie op het etiket, overgenomen uit de Nieuwe Wereld. Het grote voordeel daarvan is dat de consument een herkenningspunt heeft en een bepaald smaakpatroon kan verwachten. De naam van de druif fungeert immers als een soort merknaam.

De cepagewijnen vallen onder de noemer ‘vin de pays’ en dragen in overgrote meerderheid de herkomstaanduiding Vin de Pays d’Oc. Het Pays d’Oc omvat de hele Languedoc plus de aangrenzende Roussillon.

Een sterke troef van de Languedoc is de variatie in natuurlijke condities. Behalve een vlak deel langs de kust heeft het, meer in het binnenland, ook heuvelachtige zones. En hoewel het klimaat sterk mediterraan van aard is, zijn er over korte afstanden toch belangrijke verschillen waar te nemen. Voor de geologische omstandigheden geldt exact hetzelfde. Het biedt producenten een ideale kans om te experimenteren met heel uiteenlopende druivenrassen, van syrah tot pinot noir en van sauvignon tot marsanne.

Alain Grignon bezit in Carcassonne een wijnbedrijf dat alle gezonde druiven uit de omgeving verwerkt in lekkere wijnen. Sinds 1998 maakt hij hier wijnen zoals de consument die het liefste drinkt. Soepel, fruitig, niet overmatig complex en bovenal betaalbaar. Beauté du Sud is daar een goed voorbeeld van.

 

Beauté du Sud Chardonnay:

Heerlijk fluweelzachte Chardonnay. Rijp fruit proeven we samen met een subtiele romigheid, vanille en een lichte geur van geroosterde noten. De wijn is intens van geur en smaak, maar heeft een prettige structuur. Hierdoor is de wijn goed doordrinkbaar en verveelt hij niet na 1 glas! Serveer deze wijn bij diverse pastagerechten, schaal- en schelpdieren of licht pittige kazen.

 

Beauté du Sud Syrah/Cabernet:

Ook deze wijn van Beauté du Sud is als zwoel en zacht te omschrijven, maar dan met wat meer karakter. De Syrah druiven zijn goed rijp geoogst waardoor en een goede intensiteit van fruit en lichte kruidigheid ontstaat. Door de Cabernet Sauvignon krijgt de wijn een fijn zuurtje mee en het bekende cassisfruit. Smaakvol, toegankelijk, maar wel op hoog niveau! Deze wijn is lekker op zichzelf of verschillende vleeswaren/kazen op tafel. Niet al te zware vleesgerechten zijn zonder probleem een prima begeleider!

Naar het overzicht