"Life is too short to drink bad Drinks"

Baron de Ley El Perdiguero

Nieuw in ons assortiment en inmiddels al bekend bij een aantal fanatieke proevers.

Baron de Ley, El Perdiguero Barrica, Spanje

In 1985 richtten drie succesvolle wijnproducenten het bekende Rioja huis Barón de Ley op. Enkele jaren geleden wilde het wijnhuis uitbreiden naar Ribera del Duero, maar een geschikte wijngaard werd niet gevonden. Wijnmaker Gonzalo Rodríguez  suggereerde om eens te gaan kijken in zijn geboortestreek Cigales, iets verder naar het westen: een ruig gebied, maar met perfecte condities voor het maken van spannende en stoere wijnen.

Voor “El Perdiguero” Barrica wordt het fruit ontdaan van de stelen en vervolgens in RVS vaten gedaan, waar de druiven in hun geheel gedurende 5 dagen vergist worden. Hierdoor ontstaat een grote aromarijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op Amerikaans eiken vaten.

Voor mij is dit een zeer complete wijn. De geur is zeer aantrekkelijk met donker fruit en wat kruidigheid. Gecombineerd met subtiele geuren van hout en vanille. In de smaak herken je direct de kwaliteit, omdat de wijn prachtig in balans is. Ook nu weer het donkere fruit en het hout is mooi verweven met dit fruit. Veelal wordt gedacht dat dit type wijn stroef en wrang van nasmaak zou zijn, maar juist deze El Perdiguero is mega zacht van afdronk. 

Lekker om van te genieten tijdens het kerstdiner, een plank Spaanse tapas hapjes of gewoon puur!

Kom in de winkel voor een aantrekkelijke actie!

 

Naar het overzicht