"Life is too short to drink bad Drinks"

Balcones Whisky Tasting

Zaterdag 30 november organiseren wij een smaakvolle whisky tasting die volledig in het teken staat van de Balcones Distillery uit Texas. De avond zal onder leiding staan van Brand Ambassador Norbert Tebarts.

De plaatsen zijn zeer beperkt!

Datum: zaterdag 30 november 2019

Tijd: 20.00 uur starten van de tasting

Locatie: Herberg De Doornenburg (Kasteel Doornenburg)

Kosten: €30,00 per persoon inclusief Ridderlijke hapjes

Aanmelden: info@wijnzinnig.eu

Al jaren loopt Balcones Distillery (Waco, Texas) voorop in de revolutie die in de Verenigde Staten is ontketend door ambachtelijke, kleine distilleerderijen. Opgericht in 2008 door Chip Tate, een icoon in de Amerikaanse whiskywereld, en tegenwoordig geleid door master distiller Jared Himstedt. Nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland!

De inspiratie begint voor Balcones met de hoge kwaliteit van hun ingrediënten, zoals blauwe maïs, golden promise gerst, Texaanse rode winter tarwe en Elbon rogge uit het Noordwesten van Texas. De fermentatie wordt nauwkeurig in de gaten gehouden om zoveel mogelijk smaakvolle esters te creëren, voordat de boel gedistilleerd wordt in koperen ketels uit Schotland. Er is aandacht voor elk detail.

Dat leidt tot heerlijke whisky (nee, niet whiskey en ook niet per se bourbon), die al op jonge leeftijd overweldigt. Binnenkort zijn ze ook in de winkel verkrijgbaar!

Balcones Baby Blue

Dit was de eerste Texaanse whisky die op de markt verscheen sinds de Drooglegging. Baby Blue is gemaakt van blauwe maïs, een rijke en olieachtige graansoort die een nieuwe diepgang geeft aan de whisky.

Balcones True Blue 100 Proof

Ook de True Blue 100 Proof is gemaakt van de bijzonder blauwe maïs, maar dan gebotteld op liefst 50 procent alcohol. Iets toegankelijker dan whisky die op cask strength is gebotteld, maar True Blue 100 Proof heeft nog wel de diepgang en complexiteit van een whisky die op een hoger alcoholpercentage is gebotteld.

Balcones Texas Single Malt

Ja, single malt whisky is niet voorbehouden aan de Schotten, ook in Amerika weten ze wat ze doen. Een moderne Texaanse twist op een whiskystijl met een eeuwenoude traditie.

Balcones Texas Rye 100 Proof

De Balcones Texas Rye is voor de volle 100 procent van rogge gemaakt. Dat zie je eigenlijk maar zelden. Een ander goed voorbeeld is de Millstone 100 Rye uit ons eigen land. Deze Balcones is gemaakt van Elbon rogge, en gebotteld op 50 procent.

Naar het overzicht