"Life is too short to drink bad Drinks"

Aspergewijnen 2020

De tijd dat de asperges weer op ons bord komen, is bijna aangebroken. Zelf vind ik het prachtig dat we vrijwel ieder seizoen een bepaald product voor een korte periode kunnen gebruiken en er daardoor extra van kunnen genieten.

Asperges zijn zeker favoriet bij mij en daar hoort uiteraard een passende wijn bij. Veelal wordt gezegd dat de Pinot Blanc uit de Elzas dé perfecte combinatie is met traditioneel gemaakte asperges. Daar ben ik het eigenlijk niet mee eens, want er komen ontzettend veel verschillende gerechten voorbij waar verschillende kruiden, sauzen, bijproducten en bereidingswijze aan te pas komen. Voor iedere variant is er dan een passende wijn te selecteren.

Als we uitgaan van traditioneel gekookte asperges (wit) met botersaus, ham, gekookte aardappel en ei dan adviseer ik een frisfruitige witte wijn. Zonder al te veel zuren en niet té sterk van smaak. Hierdoor verdwijnt de zachte, elegante smaak van de asperges. 

Ga je juist veel smaken toevoegen aan het gerecht dan mag de witte wijn wat voller van smaak zijn met een eventuele rijping in eikenhouten vaten. Ook een fruitige rode wijn behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Wat dacht je van een soepel Pinot Noir...

Wil je een passende wijn bij jouw gerecht dan adviseren we je graag in de winkel, via de app, mail of telefoon. Wij kunnen verschillende suggesties geven binnen ons uitgebreide assortiment. Zeker ook met bijvoorbeeld de nieuwe Calusari Pinot Grigio Bianco uit Macedonië.

Naar het overzicht