"Life is too short to drink bad Drinks"

Aspergewijn 2018

Traditioneel start het asperge seizoen begin april. Een tijd waar veel liefhebbers reikhalzend naar uitkijken. Zo ook wij... Tijdens deze periode zien we veel "Aspergewijnen" voorbij komen waarin de Pinot Blanc uit de Elzas de meeste keren gekozen worden. Van oudsher wordt deze wijn gezien als de beste begeleider van het witte goud.

Het is absoluut goed mogelijk om deze wijn te comberen met asperges, maar alles valt of staat met de bereiding, de gekozen saus en gebruikte garnituren. Als deze ingrediënten hebben invloed op de uiteindelijke smaak en daarmee ook de wijnkeuze. 1 aspergewijn vinden wij dan ook niet genoeg. Wij zullen doorvragen welke saus u gebruikt en of er bijvoorbeeld ham of zalm bij geserveerd wordt. Bij ons zijn er dus meerdere aspergewijnen mogelijk.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar traditioneel gemaakte asperges. Gekookt, botersaus, aardappel, beenham en een zacht gekookt eitje. Als we van dit gerecht uitgaan, hebben wij de volgende wijn voor u geselecteerd:

 

Duffour Père & Fils, Cotes de Gascogne, Frankrijk

Deze witte wijn is gemaakt van 3 verschillende druivenrassen: colombard, gros manseng en ugni blanc. Druivenrassen die veel voorkomen in het Gascogne gebied wat ten zuiden van de Bordeaux ligt. Ugni Blanc is onder andere de basis voor Corgnac. Frisheid is hetgeen wat deze wijn domineert. Zachte zuurgraad, citrusfruit en een goede dosis tropisch fruit. Elegant, subtiel en perfect in balans. Zowel de asperges als de wijn zullen goed proefbaar blijven in combinatie.

Smakelijk!

Naar het overzicht