"Life is too short to drink bad Drinks"

Actie Varvaglione 12e Mezzo

Deze maand staat de Primitivo del Salento van het wijnhuis Varvaglione uit Puglia, Italië in de spotlights.

Het familieverhaal van Varvaglione begint al in 1921 met het bijzondere verhaal van de grootouders Varvaglione. In de herfst van dat jaar, zo vlak na de eerste wereldoorlog was Italië straatarm. Veel Italianen zochten hun heil in het buitenland en velen van hen vertrokken naar het verre Amerika. Maar niet de grootouders van Cosimo Varvaglione! Zij verkochten in dat jaar hun eerste wijnoogst onder de eigen familienaam. Grootvader Cosimo geloofde heilig in de kwaliteit en mogelijkheden van zijn geboortegrond Salento en de fantastische wijnen die deze voort kon brengen. Het was deze overtuiging die kleinzoon Cosimo ertoe bracht om oenologie te studeren en zich te specialiseren in het maken van kwaliteitswijnen. Hij heeft zijn ouders en grootouders het land zien bewerken, de wijnstokken zien aanplanten, maar ook heeft hij van hen de liefde voor familie en Salento mee gekregen. Aan het begin van het nieuwe millenium zijn de resultaten van de kwaliteitsverbeteringen zichtbaar en begint het bedrijf verder te groeien.

De wijnen van Varvaglione zijn wereldwijd verkrijgbaar. Vandaag de dag leiden Cosimo en zijn vrouw Maria Teresa Varvaglione het wijnbedrijf en worden ze bijgestaan door hun kinderen Marzia, Angelo en Francesca. Ook zij hebben allemaal de liefde voor kwaliteitswijnen meegekregen en elk van hen heeft een eigen taak binnen het familiebedrijf. De vierde generatie zal weer nieuwe inzichten gaan brengen, maar zal altijd de band met Salento blijven houden.

Varvaglione, 12e Mezzo Primitivo del Salento, Italië

Elegante, niet te zware rode wijn met een mooie balans tussen het rijpe fruit, kersen, specerijen en cacao. Zachte tannine en iets van houtrijping. Lekker in combinatie met wildgerechten, harde kazen of met een goedgevulde tapasplank op tafel.

 

Naar het overzicht