"Life is too short to drink bad Drinks"

3C Carinena uit Spanje

Een bijzondere wijn uit het noorden van Spanje. Deze 3C wijn staat voor 3x Carinena.

1. Carinena is het productiegebied waar deze wijn gemaakt wordt. Carinena ligt net ten westen van Barcelona en is één van oudste DO Regio's van Spanje (DO is een herkomstgebied voor wijn). Sinds 1932 heeft Carinena de status DO.

2. Carinena is tevens een stad die gelegen ligt in het herkomstgebied Carinena. Het herkomstgebied dankt zijn naam dan ook aan de stad. Deze wijn wordt dus ook in de stad Carinena gemaakt!

3. De druif die voor deze wijn gebruikt is, heet ook Carinena. Hiermee is de cirkel met betrekking tot 3x Carinena rond. In het noorden van Spanje wordt de Carinena druif ook wel Mazuelo genoemd en in Frankrijk is de druif bekend onder de naam Carignan.

 

Deze wijn bezit een mooie dosis donker fruit. Een aangename hoeveelheid kruidigheid, maar geen rijping in eikenhouten vaten. Het geconcentreerde fruit blijft in de nasmaak goed aanwezig en de structuur van de wijn is goed op peil.

Al met al een hele smaakvolle wijn die goed inzetbaar is bij verschillende gerechten (tapa's) maar ook puur in de avonduren of 's middags na een wandeling in de kou.

De voorraad is beperkt dus wees op tijd!

Naar het overzicht