"Life is too short to drink bad Drinks"

Cigale wijnen NIEUW!

Tsja, wat heeft dit beestje nou te maken met deze nieuwe wijnen? Nou dat zal ik uitleggen: Hét geluid van de zomer in Zuid-Frankrijk is het ‘zingen’ van de cigales (cicaden). Soms alleen zachtjes op de achtergrond, maar op andere plaatsen weer oorverdovend hard en overheersend. Je kunt er horendol van worden, maar als het er niet is mis je het direct. Het hoort bij de Zuid-Franse zomers. Wie ooit in het zuiden van Frankrijk (Languedoc) op vakantie is geweest, herkent misschien niet direct dit diertje, maar zeker wel het geluid dat hij maakt. 

De nieuwe wijnen die wij geselecteerd hebben, heten Cigale en zijn afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. 

Klassiek hoeft niet altijd stoffig en oud te zijn. Wanneer de wijnmaker werkt met de kennis en kunde van toen en de moderne, verfijnde manier van wijn maken van nu, kan er iets moderns en toch klassieks ontstaan. Hoe dan ook, intens en intens lekker.

 

Wij hebben een tweetal wijnen geselecteerd:

Cigale Classique Blanc

Lichtgekleurde wijn met een verfijnde geur van rijp geel fruit, witte bloemen en een hint van vanille. Een mix van 50% Chardonnay en 50% Viognier en de druiven komen van wijngaarden uit de omgeving van Carcassonne. De wijn krijgt een 'kiss of wood' wat betekent dat hij 4 maanden heeft gerijpt op Amerikaans en Frans eiken. In smaak ook een herkenbaar aroma van amandelen en exotisch fruit. Het eerste glas nodigt uit naar meer...

Cigale Classique Rouge

Ook deze wijn heeft een 'kiss of wood' gehad. Ontzettend veel rood fruit in geur en smaak. De wijn is gemaakt van 50% Cabernet Sauvignon en 50% Merlot. De druiven worden los van elkaar gerijpt in eikenhout en daarna met elkaar geblend. Zo blijven beide druivenrassen hun karakteristieke kenmerken behouden. Fruit, lichte kruidigheid en een subtiele vanille toon maken deze wijn fantastisch in balans.

 

 

Naar het overzicht