"Life is too short to drink bad Drinks"

Wijncursussen

Vinoloog en Sommelier geven samen Wijncursussen in Gendt

 

Een wijncursus volgen kan op verschillende plaatsen en op verschillende momenten, maar nog niet in de Gemeente Lingewaard!

Daarom hebben Register Vinoloog Arno Kooke uit Bemmel en Sommelier Guido Lenting de handen ineen geslagen om een tweetal erkende wijncursussen te verzorgen in Gendt.

Arno Kooke is al jarenlang liefhebber van wijn en door de vergaande interesse voor dit product is de kennis gedurende de jaren aardig gegroeid. Gestart met een basiscursus wijn was het fundament gelegd en via een vervolgcursus heeft Arno in 2017 de zéér uitgebreide opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie met succes afgerond. Een opleiding waarin kennis van het productieproces, druivenrassen, rijpingsmethoden, smaakverschillen en uiteraard ook de proeftechnische vaardigheden op een erg hoog niveau liggen.

Guido Lenting staat op dit moment het meest bekend als eigenaar van WijnZinnig Gendt en is Sommelier/Wijn-Spijs Specialist. Door de vele cursussen die hij gevolgd heeft (waaronder de Wijnacademie) is er ook bij Guido veel kennis is huis. Daarnaast heeft hij als voormalig Sommelier van Restaurant De Librije in Zwolle juist de toepasbaarheid van wijnen bij gerechten als specialiteit.

Deze twee heren samen zijn hierdoor een uniek duo voor deze wijncursussen.

De basiscursus wijn wordt gegeven in 2 avonden van 2.5 uur waarin we duidelijk het productieproces beschrijven, druivenrassen leren herkennen en vooral ook leren proeven van wijn. Tijdens deze cursus worden zo’n 12 wijnen geproefd en we werken volgens de normeringen van Stichting Dranken Examens Nederland (SDEN) en dit is niveau 1. Geschikt voor mensen die meer willen weten van wijn, maar geen uitgebreide cursus willen volgen.

De wijncursus voor gevorderden is op het landelijk erkende niveau SDEN 2 en zal gegeven worden in 5 avonden. Hierbij een uitgebreide uitleg over druivenrassen, productie, herkomstgebieden en uiteraard ook het proeven van in totaal 50 wijnen. Ideaal als je nog meer wilt weten van wijn, voor werknemers in de horeca en de pure liefhebbers.

De cursussen zullen gegeven worden bij WijnZinnig Gendt. Voor meer informatie over de vastgestelde cursusdagen, specifiek programma van de cursussen, kosten en mogelijkheid tot aanmelden kunt u kijken op www.wijnzinnig.eu of stel de vraag bij WijnZinnig Gendt in de winkel.