"Life is too short to drink bad Drinks"

Nieuwe wijnen uit Rioja Spanje

Bodega Heredad Pangua Sodupe

 

 

Na een interessante proeverij met de wijnen van deze Bodega, hebben we besloten om een deel van deze wijn in ons assortiment op te nemen. Waarom? Omdat ze onderscheidend zijn, zéér smaakvol, complex, verrassend en heel goed passen bij een diversiteit aan gerechten.

Ook het feit dat deze wijnen in kleine hoeveelheden naar Nederland worden gehaald, kunnen wij ons onderscheiden met een prachtig wijnhuis en zijn wijnen.

De combinatie van traditionele inzichten en recente ontwikkelingen, staan borg voor een gedegen en modern product, dat model staat voor de moderne Rioja wijnen. Heredad Pangua Sodupe is gelegen in San Asensio in de Rioja Alta en bezitten grotendeels (zeer) oude wijngaarden.

 

Wij hebben in ons assortiment opgenomen:

 

 

Lagar de Pangua Blanco

Deze witte wijn is gemaakt van de druif Viura. De vergisting van deze wijn heeft gedurende 8 maanden plaatsgevonden in eikhouten vaten. Hierdoor een complex aroma. Rijp fruit, mooie tannine, tikje kruidig en licht nootachtige tonen. Veel meer body dan de meeste witte Rioja wijnen die ik soms wat oxidatief vind.

 

 

Sodupe Crianza

Deze Crianza is uiteraard gemaakt van Tempranillo druiven en heeft een rijping gehad van 12 maanden in eikenhouten vaten en vervolgens nog 12 maanden rustig in fles gelegen. Na deze maanden rijping verwacht je een robuuste wijn, maar juist subtiliteit is hetgeen wat voor mij het meest opviel. Intens rood fruit, kruiden, lichte houtaroma's en een prima afdronk. Zeer smaakvol en prettig drinkbaar.

 

 

Lagar de Pangua Autor

Net als de Sodupe Crianza heeft deze wijn 12 maanden rijping in eikhout en 12 maanden flesrijping achter de rug. Ook deze wijn is gemaakt van 100% Tempranillo druiven. Toch heeft deze wijn geen Crianza aanduiding, omdat de wijn niet voor 100% gemaakt is binnen de wetgeving van Spanje omtrent Crianza. Andere wijngaarden zijn aangesproken voor de druiven, minder volume afkomstig van de druivenstokken.

Het resultaat is een rijkere wijn met veel aroma. Op een bepaalde manier toch meer kracht dan de Sodupe Crianza. Iets steviger, meer zwart fruit en de nasmaak ook wat langer.

Precies goed voor de aankomende periode.

 

Lagar de Pangua Reserva

100% Tempranillo druiven en een rijping van 24 maanden in eikenhouten vaten en 24 maanden in fles. De langere rijping zorgt voor meer smaak, aroma en complexiteit, maar absoluut ook verfijning. Door de rustige rijping in fles zijn alle aroma's prachtig met elkaar verweven, maar bespreuren we rijkdom, stevigheid, intensiteit en kwaliteit. De wijn is gemaakt om rustig van te genieten. Te serveren bij een stukje oude kaas of gegrild vlees. Wij hebben er puur van genoten met alleen maar hoofdletters...

 

Laat je adviseren in de winkel en geniet van Bodegas Heredad Pangua Sodupe!

Naar het overzicht